tisdag 15 januari 2013

Ett gott recept


Här kommer ett härligt recept som jag fick idag av Linas matkasse.

Varm honungsdresserad laxsallad med kapris och citron!

Ingredienser:
Citron 
Hericots verts (tinade)
Kapris
Laxfile (färsk)
Morötter
Persilja
Potatis
Rödlök
Dijonsenap (jag valde bort, då jag inte gillar dijon)
Flytande honung
Olivolja
Salt
Svartpeppar

1 Sätt ugnen på 250 grader
2 Halvera 900 g potatis och lägg i en ugnsform. Blanda med olivolja, salt och svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 min.
3 Blanda 2 msk olivolja, 2 msk flytande honung, 11/2 msk dijonsenap, 1/2 burk kapris (avrunnen), saften från 1/4 citron till en dressing.
4 Skala250 g morötter. Hyvla morötterna i långa remsor med en potatisskalare. Klyfta 1 rödlök. Skär 3/4 citron i 1/2 cm tjocka skivor.
5. Skär ca 600 g laxfile i tärningar ca 2x3 cm
6. Stek citronskivorna i lite olivolja, ca 1 min per sida. Lägg upp på ett fat (låt stekpannan stå)
7. Stek laxkuberna runtom i lite olivolja, ca 4 min. För laxen åt sidan i pannan och tillsätt rödlöken och ca 250 g hericots verts (tinade). Stek ytterligare 1-2 min.
8. Blanda potatis, stekta grönsaker, morotsremsor och 1/2 paket persilja på ett stort fat. Toppa med lax och citronskivor.
9. Ringla honungsdressingen över salladen och servera. Om du vill toppa med resten av kaprisen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar