onsdag 6 november 2013

ChalkpaintJag har beställt hem en underbar färg som heter chalkpaint. Det är en färg som har en rad olika fördelar.
1. Inget förarbete och kort torktid
Bara att slippa arbetet med att slipa en möbel innan den målas är ju underbart. Och för att inte prata om att slippa dammet... Färgen torkar i de flesta fall på en dryg halvtimme, vilket gör att en hel möbel blir klar på några timmar.

2. Färgen fäster på de flesta material

Annie Sloans färger kan användas på möbler, väggar och golv. De fäster på trä, metall, plast, betong mm. Färgerna är lättarbetade och väldigt täckande så ofta räcker det med ett lager.

3. Lätt att skapa patina och effekter
När färgen torkar blir ytan sammetsmatt. Med mjukt vax (Clear Wax) ges en skyddande yta. Vill man ha en blankare yta putsas vaxen med torr trasa efter den torkat. Genom att sandpappra kanterna fås ett slitet och shabby utseende. Det är väldigt enkelt att skapa lager-på-lager-effekter som ger ett väldigt vackert resultat. Det mörka vaxet (Dark Wax) ger ytterligare antik-effekt. Färgen kan spädas med vatten för att få en transparent lasyrliknande färg.

4. Färgpaletten

Annie Sloans färger finns i ett trettiotal nyanser med historiskt ursprung. Svenskt och franskt 1700-tal är de främsta inspirationskällorna. Alla färger innehåller rena pigment och de går utmärkt att blanda med varandra.

5. Färgerna är miljövänliga och nästintill luktfria
Ytterligare en anledning att gilla färgerna! De är vattenbaserade och har ovanligt låga halter av kemikalier, vilket gör att man kan måla med gott samvete. Eftersom de har en svag doft kan man måla en möbel inomhus utan problem. Ytterligare en miljöaspekt är ju att man kan ta tillvara på "fula" möbler som kanske hade hamnat på tippen annars...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar