fredag 14 november 2014

Perioal dermatit

Nu ska jag göra världens tråkigaste inlägg. Men eftersom jag länge dragits med en hudsjukdom som heter perioal dermatit, så tänkte jag gå till botten med problemet.
Detta är ett ämne som jag verkligen mått dåligt över. Jag har gjort så mycket sökningar kring detta ämne och det är så många därute som lider av samma sak, men vet inte vad det är. Därför vill jag dela med mig av detta megatråkiga ämne!
Perioal dermatit är en hudsjukdom som yttrar sig som små finnar runt mun, näsa eller ögon. Små vita prickar, som jag tycker kan klia lite... Jag har ätit Ery-Max utskrivet av läkaren. Tyvärr slår detta ut även dom goda bakterierna i tarmarna...
Många hävdar att detta kommer inifrån. Att problemet sitter i tarmarna. Nån säger att huden är tarmarnas spegel. Det kan också yttra sig genom muskel och ryggproblem.
Om detta stämmer eller inte vet jag inte. Men i alla fall nu har jag beställt hem produkter som ska gynna mig och min känsliga kropp. Man bör undvika produkter som innehåller sls. (Sodium Lauryl Sulfate) En kemikalier som finns i många av våra produkter. Så som shampo, tvål, bubbelbad. Undvik produkter med ALS (ammonium Lauryl Sulfate)
Probiotika-bygger upp tarmarna
Sulfat fritt schampo
Msm- USA snabbaste kosttillskott. Finns massor att läsa om msn på nätet.
Tandkräm utan Sodium Lauryl Sulfate. Vanlig tandkräm kan ge reaktion på pd.
Givetvis så finns socker med på listan... Socker fungerar som bränsle och kan göda bakterier och inflammationer. En passande diet kan vara LCHF
Hoppas det hjälper någon. Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar